‘Foute’ prijzen in Paasfolder

brievenbusreclame-logo

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

‘Foute’ prijzen in Paasfolder

Logo_Verasol_400x400

PVS (niet PSV) uit Den Bosch verspreidt haar huis-aan-huis reclamefolder met leuke Paas aanbiedingen. Daarin vergelijkt zij haar prijzen 2018 met die van de concurrent Vervor uit 2016.

Uiteraard zijn die prijzen niet meer actueel. Erger nog ze zijn intussen lager. En dat betekent dat PVS misleidend vergelijkende reclame maakt door te hoge prijzen van de concurrent te vermelden. Als gevolg dreigt er schade voor Vervor, die op Verasol.nl haar producten aanbiedt.

Vevor reageert dan razendsnel met een Kort Geding. En de rechter veroordeelt PVS om binnen 4 uur na het vonnis de navolgende rectificatie op haar website te plaatsen:

De Voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft bij vonnis van 30 maart 2018 geoordeeld dat de vergelijking van prijzen zoals opgenomen in onze laatst uitgegeven folder met die van www.verasol.nl kwalificeert als misleidende vergelijkende reclame. Daarbij heeft de Voorzieningenrechter mede in overweging genomen dat door ons ten onrechte een prijs van een veranda op www.verasol.nl is genoemd van € 1.839,– terwijl in werkelijkheid de betreffende veranda op www.verasol.nl wordt aangeboden voor € 1.569,– en dat daardoor de consument ten aanzien van het prijsverschil tussen www.degoedkoopsteveranda.nl en www.verasol.nl is misleid.

Voor de zekerheid dat PVS het vonnis in acht neemt stelt de rechter bovendien een dwangsom van € 25.000 in het vooruitzicht. Dit voor iedere dag dat PVS nalatig om de claim tot en met 2e Paasdag op haar website te plaatsen en geplaatst te houden.